Ærø

Ærø

785,00 DKK

Alt ved siden af er vand

Vis mere

På lager

Kategori:

Beskrivelse

Efter endt opsamling, køres via Storebæltsbroen til Fyn, med kursen sat mod Svendborg. Her skal vi med færgen til Ærø. Sejladsen tager 75 min.

Undervejs nyder vi en dejlig frokost inkl. 1 x drikkevarer på Rise Bryggeri (Alternativt Hotel Ærø ved manglende kapacitet på bryggeriet) . Herefter fortsætter turen, bl.a. via søfarts byen Marstal mod Ærøskøbing. Turen med lidt tid på egen hånd, inden vi returnerer til Svendborg med færgen.

Ved ankomsten til Ærøskøbing stiger vor guide på bussen. Vi kører herefter ad romantiske veje langs det smilende sydfynske øhav mod Vest-øen. Efter at have passeret Borgnæs Vandmølle og ”De ærøske Alper” kører vi gennem de smukke landsbyer Bregninge og Skovby og ankommer kort efter til det gamle hertugelige jagtslot “Søbygaard”, bygget af Hertug Hans den Yngre i ca. 1580. Her er voldgraven blevet fyldt op med vand, så anlægget fremstår i original og smuk stil. Vi fortsætter mod Søby, hvor vi passerer den aktive erhvervshavn med Ærøs størst arbejdsplads, Søby Værft. Vi kører vi tilbage mod Bregninge, hvor vi stopper ved Uldgården for et kort besøg i butikken og fortsætter herefter mod Voderup Klint, hvor vi stopper for at se det unikke og smukke sted, der breder sig som en arena ned mod Østersøen. Her er der mulighed for et smukt kig ud over Østersøen, hvor Als kan ses mod Vest og i godt vejr den tyske østersøkyst. Har du gode ben er der lejlighed til en tur ned ad klinten ad den smalle sti.

Vi kører nu til Rise Bryggeri, der brygger den gode Ærø Øl. De har en rigtig god restaurant og café – her er der dækket op til en lækker frokostbuffet, som vi nyder sammen med det gode Rise Øl. (Ved manglende kapacitet forbeholder vi os retten til at spise et andet sted, eksempelvis Hotel.)

Vi fortsætter nu mod Øst-øen forbi Skt. Albert, hvor vi får historien om den gamle katolske kirke og fæstning fra år 1000 og Strandmarkedet, der daterer sig tilbage til år 750. Vi passerer også på stedet, hvorfra hertug Christian indtil 1633 styrede Ærø i et samlet hertugdømme fra herresædet Graasten og skabte det ærøske ni-stribede flag. Vi ankommer kort efter til den gamle søfartsby, Marstal, der er levendegjort i Carsten Jensen roman, ”Vi de druknede”. Kursen sættes nu mod Ærøskøbing, hvor selskabet sættes af og herefter er der lagt op til en vandring ad de brostensbelagte gader i den gamle og utroligt velbevarede by, der i 2003 fik Europa Nostra prisen som en af Europas bedst bevarede byer og af Naturstyrelsen er udnævnt til ”nationalt klenodie”. Efter en kort introduktion til byen ved guiden er der fri vandring for deltagerne i den gamle charmerende by. Vore guides er specielt udvalgte og meget vidende om ærøske forhold og derved sikrer vi, at I at I får en rigtig god og ganske humørfyldt oplevelse på øen.

Prisen indeholder:

  • Bustransport i moderne turistbus
  • Kaffe/Te i bussen hele dagen
  • Broafgift Storebæltsbroen
  • Færge Svendborg – Ærø og retur
  • Guide Ærø
  • Frokost inkl. 1 x drikkevarer (Rise Bryggeri, eller alternativ)

Tilvalg:
Morgentallerken  & Aftenanretning på færgen Kr. 195,00 (Bestilles forud, og evt. kun en af delene).

Pris gældende ved min. 30 personer ved opsamling på Sjælland, Lolland-Falster og Møn

Yderligere information

Geografi

Type

Varighed