Drejø

Drejø

4,26 km2 hygge og miljø i Det Sydfynske Ø-hav

Vis mere

Beskrivelse

Drejø, en spændende nyhed på vores program med Ø-ture, 4,26 km2 hygge og miljø i Det Sydfynske Ø-hav.

Efter endt opsamling, sætter vi kursen mod Drejø via Storebæltsbroen til Fyn, og af den nydelige Rute 163 fra Nyborg nedover sydøst Fyn til Svendborg Havn. Ved ankomst til havnen gør vi os klar til at stige ombord på færgen M/F Højestene (Bussen bliver i Svendborg). Efter ca. 75 min. sejlads, ankommer vi til Drejø.

Vel ankommet til Drejø, modtages vi af vores værter for dagen, og I køres herfra med traktor og vogn til Drejø Kirke, hvor der gøres holdt for at høre om kirken og de mange sjove anekdoter om kirkegang på øen.

Derefter går turen til Drejø Kro, hvor der venter en dejlig frokostbuffet (Drikkevarer for egen regning). Efter frokost bliver I hentet af søstrene Sanne & Beth, og I får en lille gåtur til  Gl. Elmegaard (ca. 150 mtr – 3 min.). Her venter en rundvisning på museet, fortællinger om ø-livet både før og nu, og alt efter vejret serveres der kaffe og kage enten i den dejlige have eller i museets gamle stuer.

Fra Elmegaard er det igen med traktor og vogn til Gl. Havn, som er en af de bedst bevarede fiskerhavne i Danmark. Her er altid god og hyggelig stemning, og her mødes ø-boerne gerne for at dele deres historier med indbyggere og turister. Herfra af de små veje via Husmandsvej og Horskær (Med de små stop som tiden tillader) tilbage til færgen.

16:00 stiger vi igen ombord på færgen og vi ankommer ca. 17:15 til Svendborg Havn, hvor bussen venter. Herfra kører vi den direkte vej via Odense (Motorvej) og Storebæltsbroen til Sjælland, og ankommer først på aftenen til opsamlings adressen.

 

Prisen indeholder:

  • Bustransport i moderne turistbus
  • Broafgift Storebælt
  • Færgebillet M/F Højestene
  • Rundtur i traktorvogn med guide på Drejø
  • Frokostbuffet på Drejø Kro (drikkevarer for egen regning)
  • Entrè Gl. Elmegaard (Museum)
  • Eftermiddagskaffe og kage på Gl. Elmegaard.
  • Kaffe i bussen under ud- og hjemrejse.

 

Ekstra:

Vi kan efter aftale levere både morgenbrød til udrejsen, sandwich til hjemrejse, eller andre ønsker, alt efter budget.

 

Fakta om Drejø:

71 indbyggere, 5 km. lang, 2 km bred, Areal 4,26 km2, sejltid til-/fra Svendborg 75 min.

 

Pris gældende ved min. 30 personer ved opsamling på Sjælland, Lolland-Falster og Møn

Yderligere information

Geografi

Type

Varighed