Samsø – “Smagen af Samsø”

Samsø – “Smagen af Samsø”

695,00 DKK

“Smagen af Samsø”

Vis mere

På lager

Kategori:

Beskrivelse

Tag med på denne dejlige l dags tur til Samsø, øen med de mange solskinstimer og en helt unik historie om iværksætteri energi fra
alternative kilder.

Efter endt opsamling køres til Kalundborg hvor vi skal med færgen til Ballen på Samsø. Vel ankommet til Samsø, venter vores guide, som
skal følge os hele dagen på øen.

Formiddagen starter på sydøen – den største del af Samsøs areal. Her venter der os en spændende fortælling om mange af øens 22 små byer, der hver især har en helt unik historie at fortælle. Bl.a. landarbejderbyen Ørby og hovedbyen Tranebjerg med det smukke nyrestaurerede hus Anton Rosen Huset. Vi passerer de gamle middelalderkirker, øens eneste fyrtårn Vesborg og godset Brattingsborg. De små gamle husmandssteder kan fortælle om tidligere tiders landbrug på Samsø og samtidig en nutidig fortælling om, hvordan små lokale virksomheder efterhånden skyder op i de gamle bygninger. Vi gør holdt i en af dem – Svanegården – oprindelig en gammel forlænget Samsø-gård, men er i dag indrettet som en stor gårdbutik. Virksomheden har sine rødder i det midtjyske, hvor der fra eget væveri produceres uldvarer. Udover uldvarer og beklædning, præsenterer butikken også en række lokale produkter – bl.a. snaps, som vi helt sikkert får en smagsprøve på.

Der venter os senere en dejlig frokost på Restaurant Perlen, som har en Samsø-inspireret menu klar til os. De har vundet prisen for årets kartoffelmad – og den skal vi selvfølgelig smage efterfulgt af en hovedret.

Turen går om eftermiddagen til nordøen. Her venter der os en helt usædvanlig naturoplevelse. Både i området omkring Stavns Fjord med den hyggelige havneby Langøre og senere i det bakkede morænelandskab på Samsøs nordspids. Der bliver tid til et besøg i den idylliske by Nordby, hvor der kan opleves gadekær, klokketårn og bindingsværkshuse. Her kan man besøge den gamle butik “Smagen af øen”, som byder os på flere årstidsbestemte smagsprøver på nogle af de mange lokalt producerede varer, der er repræsenteret i butikken.

Sydøstover igen vil vi køre forbi æbleplantager og solbærmarker og igennem den gamle havneby Ballen, der i dag er Samsøs største turistby. Turen afsluttes i Ballen Færgehavn, hvor guiden efter en dejlig dag på Samsø tager afsked med gruppen.

Herefter forlader vi Samsø med færgen, og ankommer i Kalundborg, herefter er det direkte hjemkørsel til opsamlingssted efter en dejlig dag på Samsø.
Prispr.person Kr. 545,00 ved min. 30 deltagere

Prisen indeholder:

  • Bustransport i moderne turistbus
  • Færge Kalundborg – Samsø tur/retur
  • Kaffe i bussen under hele turen
  • Frokost og diverse smagsprøver (Drikkevarer til frokost for egen regning)

Pris gældende ved min. 30 personer ved opsamling på Sjælland, Lolland-Falster og Møn

Yderligere information

Geografi

,

Type

, ,

Varighed