Søhøjlandet

Søhøjlandet

En dejlig tur til det skønne område omkring Silkeborg og Himmelbjerget

Vis mere

Beskrivelse

Vi starter tidligt fra opsamlingssted, og begiver os med en passende pause via Storebæltsbroen, Fyn og Den ny Lillebæltsbro til Silkeborg.

Her ankommer vi kl. 11:00, og vores skib ligger klar til at sejle os en dejlig tur (ca. 50 min) på Silkeborgsøerne. Vi ankommer ca. 11:50 til Svejbæk, hvor vi forlader skibet for at gå få hundrede meter til Aalekroen. Her venter en dejlig frokostplatte (drikkevarer for egen regning). Efter frokost (13:30) holder bussen klar til at køre os den flotte vej til Himmelbjerget, hvor vi udover et par timer på egen hånd, også skal have kaffe/kage ved bussen (15:30). Sidst på eftermiddagen (16:30)  er det tid til at køre hjemover, og vi sætter med passende pauser kursen mod Sjælland. Undervejs holder vi en lidt længere pause, hvor vi nyder de medbragte sandwich (drikkevarer for egen regning). Hjemkomst til opsamlingssted først på aftenen.

Aalekroen:

Aalekroen har en spændende historie og har været landbrug og færgested, men den har selvfølgelig sit navn fra de ål der blev solgt og senere serveret på stedet. Besøg os og læs historien om Onkel Peters Hus (De berømte Svejbæk Ål) der startede det hele.

Hjejleselskabet:

Det i dag store sø-rederi startede med Hjejlen i 1861, og har derfor over 150 års historie med sig på søerne ved Silkeborg og Himmelbjerget. Selskabet er et A/S men betaler ikke udbytte, da overskuddet udelukkende går til driften af de gamle skibe.  Der er 300 aktier i selskabet, og de er fordelt på ca. 220 aktionærer, hvoraf Silkeborg Kommune har ca. 60%.

 

Prisen indeholder:

  • Bustransport i moderne turistbus
  • Kaffe i bussen hele dagen
  • Sejlads på Silkeborgsøerne (IKKE Hjejlen).
  • Frokostplatte på Aalekroen (Drikkevarer for egen regning)
  • Kaffe/kage ved Himmelbjerget
  • Sandwich på hjemtur (drikkevarer for egen regning)

Pris gældende ved min. 30 personer ved opsamling på Sjælland, Lolland-Falster og Møn

Yderligere information

Geografi

Type

Varighed