Sofiero Slot og Blomsterpark

Sofiero Slot og Blomsterpark

En inspirerende tur til et af Sveriges berømte turistmål

Vis mere

Beskrivelse

Tag med på en inspirerende tur til et af Sveriges berømte turistmål, Sofiero Slot & blomsterpark.

Efter endt opsamling, sættes kursen mod Helsingør, og vi tager med ForSea færgerne til Helsingborg, og efter få minutters kørsel, ankommer vi til det flotte Slot med den uforglemmelige blomsterpark, som har behaget øjet, både på kongelige og alm. besøgende. Her har Sofieros arrangører klargjort “Dronningepakken” til os.

Ved ankomst begiver vi os til restauranten, hvor frokosten venter, herefter bliver vi modtaget af vores guide, som giver en 45 minutters rundvisning i parken. Herefter samles vi på Cafè Glasvarandaen til eftermiddagskaffe med hjemmebag. Herefter er der tid på egen hånd, inden vi igen begiver os til færgen i Helsingborg havn.

Efter en kort sejlads, begiver vi os fra Helsingør til opsamlings adresse med masser af indtryk og oplevelser i bagagen.

 

Sofiero Slot & Blomsterpark:

I 1864 starter byggeriet af Sophiero, som slottet hed dengang, på foranledning af Kronprins Oscar og hustruen Sophia af Nassau.

Slottet havde kun én etage til at begynde med, men da Oscar blev udnævnt til konge (Oscar II) ti år senere, gennemgik slottet en omfattende renovering, og det fik her det udseende, som vi kender i dag.

I 1905 overtog Kronprinsparret Gustaf Adolf og Margareta, som begge var meget interesseret i haver, det fine slot og det varede ikke længe, før en ny have voksede frem på Sofiero. I 1950 blev Gustaf Adolf konge af Sverige (Gustaf VI Adolf), men haveinteressen var der altid plads til.

I 1973 testamenterede Gustaf VI Adolf Sofiero til Helsingborg. Takket være Margareta og Gustaf Adolfs brændende haveinteresse kan titusinder af besøgende hvert år nyder denne smukke slotspark, som er verdenskendt for sine rhododendron.

 

Pris gældende ved min. 30 personer ved opsamling på Sjælland, Lolland-Falster og Møn

Prisen dækker:

  • Transport i moderne turistbus
  • Kaffe i bussen undervejs
  • Entré og 45 minutters guidet rundvisning i parken
  • Dagens kød eller fiskeret inkl. isvand
  • Kaffe og dagens kage på café glasverandaen, Sofiero

 

Herudover er der mulighed for tilkøb (kun ved forudbestilling)

Wienerbrød til formiddagskaffen kr. 25 pr. prs.

Letøl eller mineralvand til frokost kr. 25 pr. enhed

 

Yderligere information

Geografi

Varighed

Type