Stevnsfort Koldkrigsmuseum

Stevnsfort Koldkrigsmuseum

Den danske mur mod Øst

Vis mere

Beskrivelse

Tag med under jorden i det spændende Stevnsfort, som var den Danske “mur” mod Øst under den kolde krig, og nyd derefter udsigten fra den flotte “Prisme” ved Faxe Kalkbrud.

Efter opsamling på aftalt adresse, køres direkte til Stevnsfort, hvor professionelle guider er klar til at give en rundvisning i den Stevnske undergrund. Her  hvor man har oplevet at være tættere på 3 verdenskrig, end den almindelige dansker var klar over. I over 40 år var det underjordiske fort med til at holde Østblokken i skak sammen med Danmarks øvrige Nato partnere. Og det er faktisk kun 20 år siden de over 1,7 kilometer lange gange var bemandet med Danske marinasoldater, som døgnet rundt holdt kontrol med militære bevægelser i Østersø området.

Rundvisningen tager 1,5 time, og der er bagefter lidt tid til at studere de mange installationer som fortet har ovenpå jorden, bl.a. de store kanoner fra den tyske krydser Gneisenau, og hvor man stadig kan se Nazi symbolet indstøbt i kanonen. Disse kanoner kom via Esbjerg, hvor de blev benyttet til forsvar af havnen, til Stevnsfortet.

Her efter køres af kønne veje til Danhostel Faxe, hvor der serveres en let frokost inkl. 1 x drikkevarer, og der er her god tid til at studere det store åbne kalkbrud fra udsigtspunktet “Prismet” lige uden for caféens dør. Udsigten herfra giver med garanti lyst til flere besøg i “Kalklandet” ved Faxe.

Efter frokost og lidt tid på egen hånd, fortsætter vi ned langs Præstø Fjord, og ankommer til Café Bredeshave, hvor vi skal nyde eftermiddagskaffen med dagens kage. Café Bredeshave er en del af specialskolen Marjatta der er skabt i 1953 af en gruppe forældre, som ønskede at se den udviklingshæmmede som et værdifuldt menneske med en unik personlighed og værdigfuld indre kerne. Hele cafeen drives med beboernes arbejdskraft.

Efter kaffen køres der til opsamlingsadressen efter en dejlig dag.

 

BEMÆRK: Grundet COVID19 er der pt. adgangsbegrænsninger grundet de smalle gange under Jorden, ring venligst for information

 

Pris gældende ved min. 30 personer ved opsamling på Sjælland, Lolland-Falster og Møn

Yderligere information

Geografi

Type

Varighed