Thorsvang, Danmarks Samlermuseum – Sæson 2021

samlemuseet-handicap3
Download PDF

samlerhuset

Thorsvang er igang med sæson 2020, og 2021 er lige om hjørnet, her er  Samlermuseet Thorsvang igen klar med uforglemmelige oplevelser i den gamle  Tørmælksfabrik, hvor de frivillige kræfter lægger mange kræfter i samarbejde med Henrik Hjortkær. Museet er under konstante udvidelser med nye oplevelser til følge.

Program:

Opsamling på aftalt adresse, derefter kører bussen en pæn rute mod Samlermuseet Thorsvang i Stege, hvor vi ved ankomst bliver modtaget i den gamle købmandsforretning. Efter tid på egen hånd i det store museum, mødes vi i Palmehaven til en dejlig frokostbuffet (inkl. 1 øl eller vand). Når frokosten er vel overstået, er der igen tid på egen hånd, og her skal man ikke glemme at besøge kolonihavehusene, tankstationen og den meget velholdte bunker fra 2 verdenskrig.

Sidst på eftermiddagen køres tilbage til opsamlings adresse, efter en oplevelsesrig dag fuld af indtryk fra Samlermuseet Thorsvang. Se mere her !

Historie:

Thorsvang – Danmarks Samlermuseum er et kulturhistorisk museum i Stege på Møn. Museet udstiller en stor mængde af genstande indsamlet over en årrække af Henrik Hjortkær. Museet er indrettet i en tidligere mælkepulver-fabrik fra 1919, der er blevet udstyret med en række små butikker og værksteder, som de typisk har set ud i starten af 1900-tallet.

Museets genstande er indsamlet af Henrik Hjortkær, der allerede fra barnsben begyndte at samle på ting. Han og hans kone havde tidligere drevet en café i byen. Møns Bank og Møn-Sydsjællands Turistforening hjalp Hjortkær med at lede efter et sted, hvor han kunne udstille sin samling, hvilket ledte til etableringen af Fonden Danmarks Samlermuseum, der købte den nedlagte mælkepulver-fabrik af Vordingborg Kommune for blot 1 kr. I 2012 var over 100 frivillige involveret i at etablere museet, og det åbnede i juli 2013. 

Prisen inkluderer:

  • Bustransport i moderne turistbus
  • Entre til Samlermuseet Thorsvang
  • Stor frokostbuffet inkl. 1 genstand (øl/vand)
  • Kaffe (ved bussen) på hjemturen.

Pris pr. person Kr. 575,00

(Pris er gældende ved mindst 30 deltagere med opsamling på Sjælland, Møn og Lolland-Falster)

BEMÆRK: Samme pris ved bestilling af bus med lift til kørestol.