Stevnsfortet, den Danske “mur” mod Øst – 2020

radar-stevns
Download PDF

radar-stevnsstevnsfortet-1

 

 

 

 

 

Tag med under jorden i det spændende koldkrigsfort på Stevns, og nyd derefter udsigten fra den flotte “Prisme” ved Faxe Kalkbrud.

Efter opsamling på aftalt adresse, køres direkte til Stevnsfortet, hvor professionelle guider er klar til at give en rundvisning i den Stevnske undergrund, hvor man har oplevet at være tættere på 3 verdenskrig, end den almindelige dansker var klar over.

Rundvisningen tager 1,5 time, og der er bagefter lidt tid til at studere de mange installationer som fortet har ovenpå jorden, bl.a. de store kanoner fra den tyske krydser Gneisenau, og hvor man stadig kan se Nazi symbolet indstøbt i kanonen.

Her efter køres af kønne veje til Danhostel Faxe, hvor der serveres en let frokost inkl. 1 x drikkevarer, og der er her god tid til at studere det store åbne kalkbrud fra udsigtspunktet “Prismet” lige uden for cafeen`s dør. Udsigten herfra giver med garanti lyst til flere besøg i “Kalklandet” ved Faxe.

Efter frokost og lidt tid på egen hånd, fortsætter vi ned langs Præstø Fjord, og ankommer til Cafè Bredeshave, hvor vi skal nyde eftermiddagskaffen med dagens kage. Cafè Bredeshave er en del af specialskolen Marjatta er skabt i 1953 af en gruppe forældre, som ønskede at se den udviklingshæmmede som et værdigfuldt menneske med en unik personlighed og værdigfuld indre kerne.

Efter kaffen køres der til opsamlings adressen efter en dejlig dag.

Pris pr. person Kr. 590,00 

Prisen gældende ved min. 30 deltagere.